RE/MAX   
 
 

Uw woning laten taxeren

Wilt u de waarde van uw woning weten? Vraag een taxatie aan en ontvang een compleet taxatierapport van uw woning.


Als u een hypotheek wilt afsluiten bij de bank dan vraagt deze vaak om een taxatierapport. Een taxatierapport geeft een indicatie van de marktwaarde van uw huis. Een taxatie wordt verzorgd door een taxateur. In de meeste gevallen is dit ook een makelaar. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is maatwerk, in tegenstelling tot de WOZ-waarde die de gemeente jaarlijks vaststelt. Er bestaan gevalideerde en ongevalideerde taxaties. Voor het verkrijgen van een hypotheek heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Als u kiest voor een REMAX taxateur ontvangt een gevalideerd taxatierapport (NWWI).


NWWI Taxatierapport
RE/MAX taxateurs verzorgen door het NWWI (Nederlandse Woning Waarde Instituut) gevalideerde taxatierapporten. Dit onafhankelijke instituut ziet erop toe dat elke taxatie voldoet aan strenge kwaliteitseisen, zodat er een objectieve en betrouwbare marktwaarde aan een huis wordt toegekend. Een taxatierapport met een NWWI-controle wordt geaccepteerd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en hypotheekverstrekkers.Wat doet een taxateur?
Een taxateur beoordeelt tijdens het uitvoeren van een taxatie een woning op verschillende criteria. Om de waarde van uw woning nog nauwkeuriger te laten bepalen, kunt u de taxateur voorzien van kadastrale gegevens, (oude) bouwtekeningen en het eigendomsbewijs. Nadat een taxateur alle punten heeft doorgenomen, stelt hij een taxatierapport op met de geschatte marktwaarde van de woning. Dit kan zowel voor als na verbouwing.

In het rapport staat de onderbouwing van de score op de criteria zoals:

 Inhoud van de woning
 De oppervlakte van het perceel
 De functionele indeling
 De staat van onderhoud
 Bouwkundige staat, noodzakelijk onderhoud
 De kwaliteit van de bouwmaterialen
 De mate van isolatie
 Het energielabel
 Verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
 De ligging van de woning
 De omgeving
 De voorzieningen in de wijk
 Het bestemmingsplanVoorwaarden taxateur
Het komt voor dat een hypotheekverstrekker, zoals een bank, eisen stelt aan de taxatie. Het is slim om dit op voorhand te bespreken. 


Voorbeelden van eisen zijn:
De afstand tussen uw huis en de taxateur. Doorgaans wordt er een afstand van 10 à 30 kilometer gehanteerd.
Een taxatierapport mag vaak niet ouder dan 6 maanden zijn op de datum van het bindende aanbod voor de hypotheek.Wat kost een taxatierapport?
Een volledig taxatierapport kost op basis van het nieuwe taxatierapport ongeveer € 595,- inclusief BTW, validatiekosten, kadaster en recherche met onze samenwerkende taxateurs. Dit kan lokaal afwijken. Informeer naar de mogelijkheden en kosten.


Waar is een taxatierapport voor?
Naast het rondkrijgen van de financiering voor een huis kunt u een gevalideerd taxatierapport ook voor andere doeleinden gebruiken. U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde die u jaarlijks ontvangt van de gemeente. Een taxatierapport heeft u soms nodig voor het afsluiten van een opstalverzekering. Dit betreft wel een ander en minder kostbaar model. 
E-mailen
Bellen
Map
Info